Lån utan uc med betalningsanmärkningar

Att låna pengar utan UC innebär att man tar ett lån utan en kreditupplysning från UC AB tas. Kreditupplysningen tas då istället av ett annat kreditupplysningsbolag, oftast creditsafe eller Bisnode. 

Det går givetvis att ta ett lån utan UC med betalningsanmärkningar, det kan till och med vara väldigt fördelaktigt i många fall för att inte sänka sin kreditvärdighet. På denna sida så förklarar vi hur man tar ett lån utan UC med betalningsanmärkning och fördelarna med att låna utan UC om du har betalningsanmärkningar.

4.9/5

✅ Ingen UC

✅ Ingen säkerhet krävs

✅ Godkänner betalningsanmärkningar

✅ Inget inkomstkrav

✅ Ingen uttagsavgift

Lånebelopp1,000 – 45,000 SEK
Lånets löptid4 – 46 månader
Ränta39.6 %
Effektiv ränta47.64 %
Ålderskrav21 – 70

RäkneexempelUtnyttjad kredit om 10 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 12 145 kr (snitt 1012 kr per månad). Effektiv årsränta: 47,64%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 39,60%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr. Vid kontouttag om 10 000 kr är 30 dagars lånekostnad 330,00 kr (dagsränta 0.1085 %) och minsta återbetalning per månad är 400 kr

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en
betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.
Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

4.6/5

✅ Godkänner betalningsanmärkningar

✅ Snabba svar – inom 15 sekunder

✅ Ingen UC på belopp under 30 000 kr

Lånebelopp1,000 – 150,000 SEK
Lånets löptid1 – 120 månader
Ränta6.84 – 39.5 %
Effektiv ränta8.57 – 1,112 %
Ålderskrav18 – 80

Räkneexempel: Om du lånar 20 000 kr med återbetalningstid på ett år så blir totalkostnaden för krediten 6 107 kr. Månadskostnaden blir då 509 kr och den effektiva räntan 32%.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en
betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.
Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

4.6/5

✅ Godkänner betalningsanmärkningar

✅ Ingen UC (Bisnode används)

✅ Räntefritt för nya kunder

✅ Pengarna på kontot samma dag som du blivit godkänd

Lånebelopp3,000 – 25,000 SEK
Lånets löptid5 – 60 månader
Ränta15.4 – 38.4 %
Effektiv ränta30 – 1,177 %
Ålderskrav18 – 75

RäkneexempelEtt lån taget 2020-03-31 med kreditbelopp på 5 500 kr till 38,4 % bunden kreditränta med en återbetalningstid på 5 månader, med fem avbetalningar om ca 1 792 kronor, totalt 3 000 kr förmedlingsavgifter och 60 kronor i aviavgifter, ger en effektiv ränta på totalt 1 051 % och ett sammanlagt belopp om 9 339 kr. Kreditförmedling sker i samarbete med Savelends peer to peer lending.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en
betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.
Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

4.7/5

✅ Godkänner betalningsanmärkningar

✅ Ingen UC (Bisnode)

✅ Gratis ansökan och inga dolda avgifter

✅ Ansökan kan ske när som helst under dygnet

Lånebelopp3,000 – 30,000 SEK
Lånets löptid1 – 180 månader
Ränta25.95 %
Effektiv ränta29.3 %
Ålderskrav18 – 70

Räkneexempel: Ett lån på 20 000 kronor till 25,95% bunden ränta som återbetalas under 12 månader med 12 avbetalningar om 1 910 kronor, 0 kr i uppläggningsavgift samt 0 kronor i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 29,3%. Totalt att återbetala blir 22 920 kronor.

4.7/5
.

✅ Godkänner betalningsanmärkningar

✅ Inget inkomstkrav

✅ Ingen UC på lån upp till 10 000 kr. 

Lånebelopp1,000 – 20,000 SEK
Lånets löptid1 – 72 månader
Ränta39 %
Effektiv ränta69.95 – 4,568.91 %
Ålderskrav20 – 75

RäkneexempelVi tar ingen UC på lån upp till 10 000 kr. Återbetalningstiden är 90 dagar. Totalt att återbetala: 11392.00 kr, alltså 3797.33 kr per månad. Beloppet dras via autogiro. Effektiv ränta: 69.65%. Årlig fast ränta: 39%. Uppläggningsavgift: 300 kr. Aviavgift: 39 kr.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en
betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.
Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Lån utan uc med betalningsanmärkning

Om du har en betalningsanmärkning och vill ta ett lån så kan det vara en mycket god ide att ta lånet utan UC. Skillnaden på att ta ett lån utan UC med betalningsanmärkning och ett lån med UC är att när kreditupplysningen tas via UC så är kreditupplysningen synlig för alla aktörer som vill ta en kreditupplysning på dig. UC AB ägdes tidigare av de svenska storbankerna.

Problemet med lån med UC är att om du har flera kreditförfrågningar så riskerar du att påverka din kreditvärdighet negativ, vilket i sin tur kan leda till att du får svårigheter med att ta större lån eller teckna abonnemang i framtiden. 

En betalningsanmärkning i sig kan leda till en försämrad kreditvärdighet, därför kan det vara bra att ta lån utan UC med betalningsanmärkning. 

Vad krävs för att få låna utan UC med betalningsanmärkning?

När du tar ett lån utan UC med betalningsanmärkningar så går långivaren främst på hur din återbetalningsförmåga ser ut idag och inte hur den varit historiskt sätt. Det finns dock en del saker som kan påverka om du blir godkänd för ett lån utan UC med betalningsanmärkning: 

  • Hur gammal är din betalningsanmärkning? – En betalningsanmärkning är synlig hos privatpersoner i 3 år, ju äldre den är desto bättre och större chans att bli godkänd för ett lån utan UC.
  • Hur fick du din betalningsanmärkning? – Långivaren kollar ofta vad som orsakade din betalningsanmärkning, var det till exempel en obetald parkeringsböter eller liknande så brukar det inte påverka dina möjligheter att ta ett lån utan UC med betalningsanmärkning särskilt mycket. Om din betalningsanmärkning däremot orsakats av en obetald kredit på flera hundra tusen kronor så kan det bli svårare att få lånet beviljat. 

Betalningsanmärkningen syns dock på kreditupplysningen även om den inte tas av UC AB.

Vilka är UC AB?

UC AB är Sveriges största kreditupplysningsföretag som startades 1977, då under namnet Upplysningscentralen AB. UC AB ägdes tidigare av storbankerna, närmare bestämt av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB, Swedbank och Länsförsäkringar Bank. 

Sedan 2018 är UC AB en del av det finska affärsinformationföretaget  Enento Group, som har verksamhet i Sverige, Finland, Danmark och Norge. 

UC AB sysslar med kreditupplysningar både på företag och på privatpersoner. 

Andra kreditupplysningsföretag

När man lånar utan UC med betalningsanmärkning så tas kreditupplysningen av ett annat kreditupplysningsbolag, du slipper alltså inte undan kreditupplysningen då alla låneförmedlare måste följa god kreditgivningssed. 

Vid lån utan UC med betalningsanmärkning så tas kreditupplysningen oftast av Creditsafe AB eller Bisnode AB, som båda är stora och välkända aktörer inom kreditupplysningar. Flera av de låneförmedlare som erbjuder smslån och lån med betalningsanmärkning tar sina kreditupplysningar utan UC, så det finns gott om alternativ.

Vad är god kreditgivningssed?

Enligt konsumentkreditlagen ska företag följa god kreditgivningssed både före och under ett avtal med dig. God kreditgivningssed betyder att företaget ska ta tillvara dina intressen och inte enbart företagets egna. Du har rätt till förklaringar du behöver för att förstå avtalet och vilka kostnaderna blir för dig.

Företaget ska alltid agera som om krediten har stor betydelse för din ekonomiska situation.

Creditsafe 

Creditsafe Sverige är en del av det internationella Creditsafe group, som är internationellt kreditupplysningsbolag. Creditsafe startades i Sverige år 1998 och har idag 1200 anställda med kontor i 23 olika länder på 3 olika kontinenter.

Bisnode

Bisnode grundades 1989 och är ett av de största kreditupplysningsbolagen i Sverige. Bisnode är även dom ett internationellt företag med verksamhet i 19 länder. Bisnode tar kreditupplysningar i Sverige på företag och privatpersoner från 15 år och uppåt. 

Fördelar med lån utan UC med betalningsanmärkning

De fördelar som finns med att ta lån utan UC med betalningsanmärkning är att du inte riskerar att påverka din kreditvärdighet negativt. Om du har planer på att i framtiden ta ett bolån till exempel eller vill teckna hyreskontrakt så kan det vara en bra ide att låna utan UC. Vid en dålig kreditvärdighet så finns risken att man inte blir beviljad ett större lån hos storbankerna.

Sammanfattning

Att ta ett lån utan UC med betalningsanmärkningar kan vara en bra ide, då du på så vis inte riskerar att påverka din kreditvärdighet negativt. När man tar lån utan UC så tas kreditupplysningen av ett annat kreditupplysningsbolag än UC AB, man slipper alltså inte undan en kreditupplysning helt. Vid lån utan UC så tas kreditupplysningen oftast av Creditsafe eller Bisnode, som båda är välkända internationella aktörer. Betalningsanmärkningen syns även när kreditupplysningen tas utan UC.

När du tar ett lån utan UC med betalningsanmärkning så kollar långivaren på hur din återbetalningsförmåga ser ut idag. Man kollar även på anledningen till din betalningsanmärkning och hur gammal den är.

På denna sidan så jämför vi främst långivare som erbjuder lån utan UC till privatpersoner som har en betalningsanmärkning. Skulle du vilja jämföra fler lån utan UC så rekomenderar vi att du jämför alla lån utan UC hos kreditochfinans.

Frågor och svar

Kan jag ta ett lån utan UC med betalningsanmärkningar?

Ja flera låneförmedlare erbjuder lån utan UC trots betalningsanmärkningar. 

Vilka fördelar finns det med att låna utan UC?

Den främsta fördelen med att låna pengar utan en kreditupplysning från UC är att du inte riskerar att påverka din kreditvärdighet negativt.

Vad är UC?

UC AB, tidigare upplysningscentralen AB, är ett av Sveriges största kreditupplysningsföretag.