Lån utan säkerhet

Ett lån utan säkerhet innebär att du inte behöver lämna någon säkerhet eller pant för lånet. Vid till exempel ett bolån så tar banken bostaden som en säkerhet ifall du inte skulle klara av att betala tillbaka lånet. Vid lån utan säkerhet behöver du alltså inte pantsätta någonting. 

Ett lån utan säkerhet kallas ofta för privatlån eller blancolån och är oftast ämnade för konsumtion. Ofta behöver du inte ens uppge vad du ska använda pengarna till vid ett lån utan säkerhet.

Lån utan säkerhet

4.8/5

✅ Ingen UC

✅ Ingen säkerhet krävs

✅ Godkänner betalningsanmärkningar

✅ Ingen uttagsavgif

Lånebelopp1,000 – 45,000 SEK
Lånets löptid4 – 46 månader
Ränta39.6 %
Effektiv ränta47.64 %
Ålderskrav21 – 70

RäkneexempelUtnyttjad kredit om 10 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 12 145 kr (snitt 1012 kr per månad). Effektiv årsränta: 47,64%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 39,60%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr. Vid kontouttag om 10 000 kr är 30 dagars lånekostnad 330,00 kr (dagsränta 0.1085 %) och minsta återbetalning per månad är 400 kr

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en
betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.
Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

4.6/5

✅ Godkänner betalningsanmärkningar

✅ Snabba svar – inom 15 sekunder

✅ Ingen UC på belopp under 30 000 kr

✅ Ingen säkerhet

Lånebelopp1,000 – 150,000 SEK
Lånets löptid1 – 120 månader
Ränta6.84 – 39.5 %
Effektiv ränta8.57 – 1,112 %
Ålderskrav18 – 80

Räknexempel: Om du lånar 20 000 kr med återbetalningstid på ett år så blir totalkostnaden för krediten 6 107 kr. Månadskostnaden blir då 509 kr och den effektiva räntan 32

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en
betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.
Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

4.5/5

✅ Godkänner betalningsanmärkning

✅ Höga lånebelopp

✅ Individuell ränta

✅ Ingen säkerhet

Lånebelopp10,000 – 350,000 SEK
Lånets löptid1 – 15 år
Ränta2.95 – 29.95 %
Effektiv ränta2.95 – 29.95 %
Ålderskrav18 – 70

RäkneexempelAnnuitetslån 10 år. Effektiv ränta 12.63%. Ett lån på kr kostar då 116 kr/månad (120 avbetalningar), dvs totalt 13 920 kr. Ingen start-/aviavgift. 11.95% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt av våra samarbetspartners). Vid skuld hos Kronofogden kommer ansökan att nekas.

4.3/5

✅ Godkänner betalningsanmärkningar

✅ Ingen UC (Bisnode används)

✅ Räntefritt för nya kunder

✅ Pengarna på kontot samma dag som du blivit godkänd

Lånebelopp3,000 – 25,000 SEK
Lånets löptid5 – 60 månader
Ränta15.4 – 38.4 %
Effektiv ränta30 – 1,177 %
Ålderskrav18 – 75

.

RäkneexempelEtt lån taget 2020-03-31 med kreditbelopp på 5 500 kr till 38,4 % bunden kreditränta med en återbetalningstid på 5 månader, med fem avbetalningar om ca 1 792 kronor, totalt 3 000 kr förmedlingsavgifter och 60 kronor i aviavgifter, ger en effektiv ränta på totalt 1 051 % och ett sammanlagt belopp om 9 339 kr. Kreditförmedling sker i samarbete med Savelends peer to peer lending.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en
betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.
Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

4.5/5

✅ Godkänner betalningsanmärkningar

✅ Ingen UC (Bisnode)

✅ Gratis ansökan och inga dolda avgifter

✅ Ansökan kan ske när som helst under dygnet

Lånebelopp3,000 – 30,000 SEK
Lånets löptid1 – 180 månader
Ränta25.95 %
Effektiv ränta29.3 %
Ålderskrav18 – 70

Räkneexempel: Ett lån på 20 000 kronor till 25,95% bunden ränta som återbetalas under 12 månader med 12 avbetalningar om 1 910 kronor, 0 kr i uppläggningsavgift samt 0 kronor i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 29,3%. Totalt att återbetala blir 22 920 kronor.

Lån utan säkerhet med betalningsanmärkning

När du som privatperson ansöker om lån med betalningsanmärkning så är nästan alla dessa lån utan säkerhet. Vid lån utan säkerhet med betalningsanmärkning så tittar långivaren istället på hur din ekonomiska situation ser ut i dagsläget, istället för att kolla på hur den har sett ut. 

Vid lån utan säkerhet med betalningsanmärkning så undersöker långivaren ofta av vilken anledning du fick betalningsanmärkningen. 

Lån utan säkerhet utan UC

Ett lån utan UC innebär att kreditupplysningen tas av ett annat kreditupplysningsbolag än UC AB. De flesta av dessa lån tas utan någon säkerhet, då storbankerna allt som oftast använder sig av UC AB.

Ett lån utan säkerhet utan UC kan vara en bra ide om du vill ta ett smålån för konsumtion, såsom ett snabblån eller ett smslån. Detta för att inte påverka din kreditvärdighet negativt och på så sätt försämra dina chanser till att bli beviljad ett större lån i framtiden.

Vad är ett lån utan säkerhet?

Ett lån utan säkerhet är ett sorts lån som du som privatperson kan ta utan att pantsätta någon säkerhet. Vid lån utan säkerhet så gör låneförmedlaren en bedömning av din återbetalningsförmåga och beviljar lånet på så sätt.

Lån utan säkerhet kallas ofta även för privatlån eller blancolån. 

Vad krävs för att ta ett lån utan säkerhet?

De krav som ställs på dig som privatperson för att få ta ett lån utan säkerhet kan variera en hel del beroende på vilken långivare du vänder dig till. Nedan listar vi de vanligaste kraven som ställs för att kunna ta ett lån utan säkerhet:

  • Deklarerad inkomst
  • Minst 18 år gammal
  • Inga aktiva skulder hos kronofogden
  • Folkbokförd i Sverige 

Hur tar man ett lån utan säkerhet?

Om du vill ta ett lån utan säkerhet så behöver du först och främst välja långivare. Det är viktigt att du hittar en långivare som kan erbjuda ett lån som passar just dina behov. 

Därför ska du alltid jämföra lån utan säkerhet innan du ansöker. När du jämför lån så kan du bland annat jämföra ränta, löptid, lånebelopp och ta reda på de krav som långivarna ställer. 

När du väl bestämt dig för en långivare som erbjuder de villkor som passar dig bäst så klickar du på länken till deras hemsida, sedan fyller du i dina personuppgifter och önskat lånebelopp. Sen är det dags att signera din ansökan, det kan du numera göra snabbt och enkelt i din mobil via mobilt bankID.

Hur lång tid tar det att få ut ett lån utan säkerhet

När din ansökan om lånet är inskickad och signerad så tar långivaren en en kreditprövning på dig för att avgöra din återbetalningsförmåga. Om du passar kreditprövningen så godkänner långivaren din ansökan och beviljar lånet. När du väl fått ditt lån utan säkerhet beviljat så kan du i vissa fall få pengarna utbetalda till ditt konto redan inom någon timme, denna typ av lån utan säkerhet kallas ofta för snabblån eller smslån.

Fördelar med lån utan säkerhet

De fördelar som finns med lån utan säkerhet är att det kan vara en bra lösning när du behöver pengar snabbt och kanske inte hunnit spara tillräckligt. Det kan handla om att du vill låna till en resa, köpa en bil eller renovera din bostad.

Nackdelar med lån utan säkerhet

De nackdelar som finns med lån utan säkerhet kan givetvis vara att en del av lånen har en hög ränta och kort löptid. Det kan leda till att du får svårigheter med att betala tillbaka lånet i tid, vilket i sin tur kan leda till att du får en betalningsanmärkning.

Hur hittar jag bästa lånet utan säkerhet?

Om du vill hitta det bästa lånet utan säkerhet så rekommenderas att du först jämför lån utan säkerhet. När du jämför lån utan säkerhet så kan du snabbt se vilka olika långivare som finns på marknaden. Du kan även se till att hitta en långivare som erbjuder lån med villkor som matchar dina behov. En annan fördel med att jämföra lån hos oss är att du snabbt kan se vilka krav de olika långivarna ställer. På så sätt kan du snabbare få en överblick över vilka långivare som du har störst chans att bli beviljad ett lån av.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så kan man säga att ett lån utan säkerhet är ett lån som du som privatperson kan ta utan att behöva pantsätta värdefulla ägodelar. Lån utan säkerhet kallas även för privatlån och blancolån. Ett privatlån är ett konsumtionslån och är till för just konsumtion, du kan alltså använda pengarna till vad du vill.

Frågor och svar

Kan jag ta ett lån utan säkerhet med betalningsanmärkning?

Ja, de flesta lån med betalningsanmärkning är utan säkerhet. Det finns en hel del långivare som erbjuder lån utan säkerhet trots betalningsanmärkningar. 

Hur mycket pengar kan jag låna utan säkerhet?

De lånebelopp som erbjuds vid lån utan säkerhet kan variera väldigt mycket beroende på långivare men generellt kan man säga att lån utan säkerhet är summor från 500 kr upp till 600 000 kr.

Vad kan jag använda ett lån utan säkerhet till?

Ett lån utan säkerhet är ett så kallat konsumtionslån, och du kan använda pengarna till i princip vad du vill.